In mijn praktijk bied ik praktische hulp en begeleiding aan nabestaanden bij het rouwen na het overlijden van een dierbare. Wanneer kan ik je helpen?

  • Als je meer inzicht wilt in je eigen rouw en rouwverwerking.
  • Als je wilt praten met iemand die je begrijpt, over hoe het was, wat er is gebeurd en hoe jij je voelt.
  • Als je een manier zoekt om met je verdriet om te gaan.
  • Als je rust in je hoofd wilt.
  • Als je het moeilijk vindt om met je omgeving om te gaan.
  • Als je weinig begrip vindt in je omgeving.
  • Als je behoefte hebt aan coaching bij het opnieuw inrichten van je leven.
  • Als je vast blijft zitten in je rouwproces

 

Ondersteuning voor ouders na verlies kind9a4b5f9c5c10b2aeb6846db879db48ea_f105.jpg

 Het verlies van je kind is een ingrijpend en moeilijk verlies. Ingrijpend omdat het je toekomstbeeld en verwachtingen totaal kapot maakt en moeilijk omdat het verlies zo'n grote leegte achterlaat dat door de omgeving maar deels of bijna niet erkend wordt. Zeker bij verlies rondom de geboorte lopen ouders hier tegen aan. De omgeving heeft het kindje niet of nauwelijks leren kennen en heeft daardoor soms minder geduld en begrip voor het verdriet van ouders.

Gelukkig is er de laatste jaren wel meer erkenning, maar veel ouders krijgen al snel het gevoel dat ze de draad weer moeten oppakken en hun blik weer op de toekomst moeten richten. Daardoor krijgen ouders vaak het gevoel dat ze alleen staan in hun verdriet. Een extra moeilijkheid in dit proces is het feit dat mannen en vrouwen heel anders rouwen. Het rouwproces verloopt niet gelijk en vaak is de betekenis van het kind en dus ook van het verlies van het kind anders voor de ouders. Het overlijden van je kindje kan ervoor zorgen dat je dichter bij elkaar komt, maar ook juist dat je uit elkaar groeit.

Inn2you begeleidt ouders in hun rouwproces en biedt inzicht en ruimte voor beide processen, zodat er meer begrip en een open communicatie blijft tussen de ouders en ze samen en individueel hun proces kunnen doorlopen en elkaar kunnen blijven ondersteunen. We voeren de gesprekken samen met moeder en vader en indien wenselijk kunnen er ook individuele gesprekken gevoerd worden.

Dit traject wordt als zeer waardevol en nuttig ervaren, omdat je meer begrip en inzicht krijgt in elkaars verdriet en daardoor ook meer erkenning voor het eigen verwerkingsproces.