Cursus Mindfulness

mindfulness_cursus_1.jpg

In deze cursus gaat het om bewustwording van je eigen gedachten, emoties en oordelen. We oefenen samen in het aanwezig zijn in het 'nu'. Door te focussen op het aandachtig aanwezig zijn, ben je in staat om bepaalde emoties en gedachten te herkennen, te accepteren en ben je in staat om een keuze te maken.

Mindfulness draagt bij tot een aandachtige levensstijl met bewustwording van de schoonheid van alles om je heen. Bovendien kun je door bewustwording ook werken aan jezelf, want het ontwikkelen van je talenten en het ontwijken van je valkuilen zal beter lukken als jij je er bewust van bent dat je ze hebt en wanneer je ze gebruikt.

Misschien klinkt het soms wat hoogdravend, maar eigenlijk zorgt mindfulness voor een aandachtiger leven. Je leert mindfulness oefeningen; je leert opmerkzaam te zijn op wat je denkt, voelt en ervaart. Dit is telkens het uitgangspunt, de basis van waaruit je verder gaat. Hierdoor leer je je steeds meer de mindfulness houding (in het 'hier en nu' zijn) eigen te maken. Je bent meer open, oordeelt minder over jezelf en anderen en dat leidt weer tot acceptatie en ontspanning. De kosten voor de complete training bedragen €180,-

Cursus Mindfulness voor 2

715a1988400e4e3d8e4e676a20569615_f88.jpg Samen met een vriendin, collega, familielid of met   je partner de cursus mindfulness volgen is ook  een  fijne mogelijkheid. De kosten zijn dan wat  lager dan  bij individuele mindfulness en je krijgt  toch heel  veel aandacht, reflectie en feedback op  jouw  proces. Handig is ook dat je niet gebonden  zit aan  vaste tijden, we overleggen op welke  tijdstippen we  de lessen inplannen. Bovendien  deel je dit met een  voor jou dierbaar persoon  waardoor je die band nog  sterker maakt. Het is  speciaal en prettig om dit  persoonlijke proces te  delen. De opbrengsten van de cursus zullen hetzelfde zijn, namelijk meer in het hier en nu zijn, minder in je hoofd piekeren en meer genieten. Dit delen met een speciaal iemand heeft een versterkend en positief effect op jullie mindful ontwikkeling en relatie. Mindfulness voor 2 kost in totaal € 450 (€ 225 p.p.)

 

Cursus Mindfulness op het werk

mindfulness_cursus.jpg

Door de training mindfulness op het werk leer je met aandacht en focus te werken in het nu. Je ontwikkelt een open en accepterende houding waarbij je je bewust bent van wat je denkt, voelt en ervaart. In het 'nu' werken. Veel van onze gedachten gaan of over het verleden of over de toekomst. Nadenken over zaken die in het verleden plaatsvonden en je zorgen maken over de toekomst, levert stress op en leidt de aandacht af van waar je op dit moment mee bezig bent.

Door mindfull te zijn train je jezelf om niet te gaan nadenken over al die gedachten en bijbehorende emoties, maar je aandacht daar te houden waar je wilt, in het nu.Je bent daardoor beter in staat je te concentreren en te focussen. Je gaat beter met je tijd om. Je werkt effectiever en efficiënter om zo met minder energie en minder stress, meer te bereiken.

Bewustwording van jezelf, je eigen handelen, je eigen beeld, bewust worden van het beeld wat een ander van jou heeft en het beeld wat jij van een ander hebt, draagt bij tot meer begrip en balans in je (werk)leven. Deze training wordt in-company gegeven en in overleg met de opdrachtgever ingepast in de agenda's en vertaald naar ieder specifiek bedrijf of organisatie en werksituatie.